Sikker retur av brukt IT-utstyr

Når en bedrift eller en etat skal kvitte seg med brukt IT-utstyr, er det viktig med trygg transport og sikker sletting av informasjon.

Pakking av enheter i sikre skap

Når PC-er med sensitiv data skal forflyttes til oss for håndtering og sikker sletting har selve transporten et stort fokus. For at informasjonen skal være trygg fra vi henter den hos deg som kunde, til den er i våre lokaler, leverer vi norskproduserte sikkerhetsskap med kodelås.

Trygg og riktig transport

Innelåst i sikkerhetsskap blir enhetene hentet hos dere og kjørt til våre lokaler. Transporten utføres av anerkjente transportører med gode systemer for sporing av forsendelser. Eksterne sjåfører vil aldri ha tilgang til koden på skapene. Vel framme hos oss blir enhetene håndtert av autoriserte medarbeidere. Hvert sikkerhetsskap har en unik ID, som registreres ved ut- og innlevering. Slik sikrer vi full sporbarhet på hvert enkelt skap.

Gjenbruk eller gjenvinning

I prosessen avgjør vi i hvilken grad utstyret er egnet for gjenbruk eller om det bør kasseres. Dersom utstyret er skadet eller av andre årsaker ikke kan gjenbrukes, sørger vi for at det leveres til gjenvinning.

Mulighet for gjenbruk belønnes

Sletting av lagringsenhetene (PC-er eller andre enheter med lagring) har en enkel prisstruktur. Dersom utstyret gjenbrukes gjøres slettingen kostnadsfritt for deg som kunde, og du betaler kun for leie av sikkerhetsskap og frakt. For enheter som ikke kan gjenbrukes er prisen som følger:

•  Sikker sletting av færre enn 50 stk. kr 100,- per enhet
•  Sikker sletting av 50-149 stk. 10% rabatt
•  Sikker sletting av 150-299 stk. 20% rabatt
•  Sikker sletting av 300 stk. eller mer kontakt sa@ad.no

Detaljert dokumentasjon

Når slettingen er gjennomført, fyller vi ut en detaljert rapport fra prosessen. Denne dokumenterer blant annet hvilke sletteverktøy som er brukt, detaljert informasjon om samtlige enheter samt om enhetene har gått til gjenbruk eller gjenvinning. Rapporten sendes i Excel-format og inneholder serienummer for hver enhet.


Guide til retur av IT-utstyr

Det er ikke komplisert å bli kvitt bedriftens gamle IT-utstyr. Vi har laget en guide for deg som viser deg hele prosessen steg for steg.

Les mer om retur

Sikkerhetsskap for brukt IT-utstyr

Sensitive data kan lett komme på avveie ved transport. Vi tilbyr sikre transport- og emballasjeløsninger ved retur av brukt IT-utstyr.

Les mer om sikkerhetsskap

Kostnader ved retur av IT- utstyr

Her finner du oversikten over hvilke kostnader man kan forvente ved retur og sletting av brukt IT-utstyr.

Les mer om priser

Brukte mobiltelefoner og nettbrett

Ved retur av brukte mobiltelefoner og nettbrett bør du gjøre litt forarbeid selv.

Les mer om mobilretur

Privatperson?

Slik går du frem for å levere IT-utstyr for gjenbruk eller resirkulering.

Sikker retur for private