Alternativ Data

Alternativ Data er et sikkerhetsselskap som tilbyr bekymringsfri, rask og sikker retur av IT-utstyr, og sikker sletting av lagringsmedier.

I over 30 år har våre kunder tatt kloke miljøvalg. Med tjenester og produkter fra Alternativ Data oppnår man tre ting:

  • Klokere bruk av IT-budsjettene.
  • Bedre evne til å møte strenge sikkerhetskrav.
  • Samfunnsansvarlige beslutninger.

Våre kunder tar en strategisk tilnærming til fornybare IT-løsninger. De som avhender får trygghet og færre problemer. De som skal kjøpe utstyr får mye mer for pengene.

Sikker retur og sikker sletting av IT-utstyr

Vi tilbyr bekymringsfri, rask og sikker retur av IT-utstyr og sikker sletting av lagringsmedier. Utstyr som kan gjenbrukes oppgraderes og selges. I sikre lokaler har vårt kompetansemiljø sterk lidenskap for trygge prosesser. Summen av vår kunnskap og våre tjenester gir kundene trygghet for at de oppfyller kravene nedfelt i gjeldende lover og regler.

Vi har to typer kunder innen virksomhetsmarkedet:

  • De som overlater sitt brukte utstyr til oss. Typisk større virksomheter som måles på sikkerhet og samsvar med regler og retningslinjer.
  • Aktører som har innsett at IT-budsjettet rekker lenger om man kjøper gjenbrukt utstyr av høy kvalitet fra Alternativ Data (kommuner, skoler, små og mellomstore virksomheter).

Sertifiseringer

Vi er sertifisert etter standardene ISO 9001ISO 14001 og ISO 27001.

Eid av Greentech

Alternativ Data holder til i moderne lokaler på Fokserød i Sandefjord, og er et heleid datterselskap av Greentech AS. Greentech-gruppen er en av landets største aktører på håndtering av brukt IT-utstyr.


Ansatte

Ståle Hagen-Arnsen

Daglig leder
Telefon: 930 066 80
E-post: sa@ad.no

Thomas Silkebækken

Sikkerhetsleder
Telefon: 413 93 145
E-post: thomas@ad.no

Steinar Aune

Styreleder
Telefon: 905 54 909
E-post: steinar.aune@greentech.no