Riktig håndtering av brukt IT-utstyr

Riktig håndtering av brukt IT-utstyr innebærer alt fra transport og sikker sletting av sensitiv informasjon, til gjenbruk eller gjenvinning av materialer.

Når bedrifter og etater skal kvitte seg med brukt IT-utstyr kan det ligge sensitiv informasjon på lagringsenhetene som må slettes – informasjon det er lovpålagt å håndtere på korrekt måte. Dette vil i praksis si at all sensitiv informasjon skal slettes, og at slettingen skal dokumenteres.

Sikker sletting av data

I Alternativ Data utfører vi nettopp denne slettingen. Når slettingen er gjennomført, fyller vi ut en detaljert rapport fra prosessen. Rapporten bekrefter slettingen som er utført på hver enkelt enhet, identifisert ved serienummer.

Pakking av enheter i sikre skap

Når PC-er med sensitiv data skal forflyttes til oss for sletting, har selve transporteringen stort fokus. For at informasjonen skal være trygg fra vi henter den hos deg som kunde til den er i våre lokaler, leverer vi norskproduserte sikkerhetsskap med kodelås som lagringsenhetene pakkes i.

Innelåst i sikkerhetsskap, som sjåføren av bilen ikke har tilgang til å åpne, blir enhetene hentet hos deg som kunde og kjørt til våre lokaler. Transporten utføres av Bring eller PostNord.

Miljøgevinst ved riktig håndtering av brukt IT-utstyr

PC-er, mobiler og andre IT-produkter kan gjenbrukes på samme måte som biler, båter eller sykler. Når du benytter deg av tjenester fra oss i Alternativ Data får du mer for pengene og du bidrar til et mer bærekraftig samfunn.

Ved å gjenbruke en PC bidrar du til en CO2-besparelse som tilsvarer en kjøretur med bil fra Oslo til Valencia. Det er nemlig så stort forbruk av energi, råvarer og kjemikalier som brukes – nærmere bestemt 240 kg. fossilt brennstoff, 22 kg. kjemikalier og 1500 liter vann – for å produsere en ny.

Ønsker du retur av brukt IT-utstyr eller sikker sletting av data? Fyll ut skjema og vi kontakter deg.


Guide til retur av IT-utstyr

Det er ikke komplisert å bli kvitt bedriftens gamle IT-utstyr. Vi har laget en guide for deg som viser deg hele prosessen steg for steg.

Les mer om retur

Sikkerhetsskap for brukt IT-utstyr

Sensitive data kan lett komme på avveie ved transport. Vi tilbyr sikre transport- og emballasjeløsninger ved retur av brukt IT-utstyr.

Les mer om sikkerhetsskap

Kostnader ved retur av IT- utstyr

Her finner du oversikten over hvilke kostnader man kan forvente ved retur og sletting av brukt IT-utstyr.

Les mer om priser

Brukte mobiltelefoner og nettbrett

Ved retur av brukte mobiltelefoner og nettbrett bør du gjøre litt forarbeid selv.

Les mer om mobilretur

Privatperson?

Slik går du frem for å levere IT-utstyr for gjenbruk eller resirkulering.

Sikker retur for private