Velkommen til personvernfrokost

I 2018 får vi nye regler for personvern i Norge. Hvilket ansvar har du som leder i dag, hvilke spørsmål må du stille til din IT-avdeling og hva må flagges i styret allerede nå slik at du som ansvarlig i din bedrift kommer i mål til 2018?

Les oppsummeringen av seminaret her

NorSIS, Advokatfirmaet Thommessen, NTT Security og AD (Alternativ Data) inviterer i forbindelse med Nasjonal Sikkerhetsmåned til frokostseminar, hvor vi vil gi deltakerne en full oversikt over det du trenger å vite om personvern. Vårt mål er å belyse konsekvenser ved ikke å være compliant, og gi deg konkrete tips til hva du må gjøre for å komme i mål.

Dato: Tirsdag 25. oktober 2016
Tid:    8-11 (frokost fra 8:00, program fra 8:30)
Sted: Thon Conference – Universitetsgaten 26

Arrangementet er gratis, påmelding gjøres på denne siden.

PROGRAM

Advokatfirmaet Thommessen
Fortsatt langt igjen for norske bedrifter

EU har i lengre tid arbeidet med en omfattende personvernreform. Reformen innebærer et skjerpet personvernregelverk for norske virksomheter. Brudd på reglene vil kunne bety bøter i millionklassen. Samtidig viser ferske undersøkelser at virksomheter flest har en lang vei å gå før personvernet er på stell.

Under dette foredraget gir advokat Christopher Sparre-Enger Clausen og advokatfullmektig Helene Charlotte Bjørgo en innføring i dagens personvernlovgivning. De vil i tillegg belyse hva bedriftene må være forberedt på med den nye personvernforordningen som implementeres i 2018.

Les mer på bloggen


Christopher Sparre-Enger Clausen leder Thommessens faggruppe Teknologi og Personvern. Han har omfattende erfaring fra et bredt spekter av rådgivning relatert til personvern, outsourcing-prosjekter, systemanskaffelser, lisensiering, cybersecurity og regulatoriske rammeverk knyttet til IT og telekommunikasjon

NorSIS
Hva skjer når du ikke tar personvern på alvor? ID-tyveri og svindel!

Elektronisk materiell har stor lagringskapasitet. Norske bedrifter forsøkes svindlet i stor skala. Jo mer informasjon som kommer på feil hender, jo enklere blir hverdagen for kriminelle. Norsis ved Ulsrud vil presentere de siste trendene innen svindel mot norske virksomheter.

Les mer på bloggen

Informasjon har ingen utløpsdato og informasjonssikring handler ikke bare om «cyber»

Overlater du informasjonssikkerheten til en tilfeldig sjåfør når du skal kvitte deg med utdaterte datamaskiner? Og vet du hvem håndterer maskinene i den andre enden?

Bedrifter erstatter stadig utdaterte datamaskiner, servere, bærbare datamaskiner, kopimaskiner, og utallige andre typer elektroniske enheter. Det haster alltid å oppgradere, men det skaper også en utfordring: et stort antall overskytende elektronikk må forvaltes og behandles som spesialavfall. Informasjonen må slettes for godt og på en måte som gir sporbarhet tilbake til din bedrifts styringssystem. Vi forteller deg hvordan du «sjekker ut» enhetene fra maskinparken når nye sjekkes inn.

Les mer på bloggen

Geir Erik Lian er administrerende direktør i AD (Alternativ Data). Han har 30 års erfaring med markedsføring og ledelse innen IT-bransjen, bl.a. hos store internasjonale aktører som HP og Lenovo. Lian har i en årrekke sittet i styret hos både Elretur og AD.

NTT Security
Sikkerhet begynner med å forstå verdien av data

Åtte av ti norske ledere forventer at det vil skje it-sikkerhetsbrudd i virksomheten, men kun fire av ti har en prosedyre for å håndtere sikkerhetshendelser. Dette er et tydelig tegn på for lav kunnskap om hvilke verdier som ligger i virksomhetens datasystemer. Foredraget gir råd til ledere som forstår at sikkerhet er viktig, men som kanskje behøver et lite og velment spark i baken.

Les mer på bloggen


Eirik Knutssen Moen er senior sikkerhetsarkitekt hos NTT Security. Han har flere tiårs erfaring med å gi råd til Nordens største virksomheter om hvordan innføre de mest avanserte sikkerhetssystemene for de mest kritiske dataene og systemene. NTT Security er blant landets og verdens aller fremste sikkerhetsmiljø, og Moen jobber på selskapets globale overvåkingssenter i Arendal.