Cybersikkerhet og digitale trender – Security Divas 2018

Cybersikkerhet og digitale trender - Security Divas 2018

Kvinner med interesse for informasjonssikkerhet og IKT var i forrige uke samlet på Security Divas for åttende år på rad.

Med fokus på cybersikkerhet og digitale trender kunne over 160 sikkerhets-divaer nyte to fulle dager med sosialisering og faglig påfyll, i det som har utviklet seg til å bli et viktig nettverk for kvinner i bransjen.

Dyktige foredragsholdere. Workshop. Interessante samtaler rundt digitalisering og en verden i rask endring. Dette er punkter som ga rom for mange refleksjoner omkring hvordan vi som jobber med informasjonssikkerhet kan på best mulig måte forberede oss på de endringene og utfordringene vi kan vente oss i tiden fremover.

Phising, smishing og vishing

Cybersikkerhet og digitale trender - Security Divas 2018

Digitale utfordringer får stadig mer plass i samfunnsdebatten. I et digitalt økosystem handler det ikke bare om systemenes evne til å kommunisere med hverandre, men også om samspillet mellom virksomhetene og myndighetene. Dagens regelverk sørger ikke for at kun sikrede tilkoblede produkter kommer på markedet. Så hva gjør vi når politikken og den digitale utviklingen ikke følger hverandre parallelt? Hvordan er vår holdning til informasjonssikkerhet når «alt» er tilkoblet nett?

Holdning til personvern og sikkerhet handler om tillit til teknologi.

Bilen du kjører til jobb vet hvor du bor, kjøleskapet vet hvor kald du liker melken din, legen din har du i lomma i en app på din smarttelefon og aldri før har vi handlet så mye på nett. Vi lever i en digital tidsalder hvor vi omgir oss med kriminelle, som til enhver tid forsøker å få tilgang til våre personlige opplysninger. Angrepsmetodene endres stadig og denne utviklingen stiller større krav til brukeratferd og teknologi.

Les mer om sikker sletting her.

Cyberangrep har mange konsekvenser, ikke bare økonomiske tap, men også en svekket tillit til teknologien. Sertifiserte nettsider har aldri vært viktigere. Det autentiserer ditt nettsted, gir kunden tillit til tjenesten og kan også være et konkurransefortrinn. Holdning til personvern og sikkerhet handler om tillit til teknologi og kundene må kunne være trygge på at de gjør en sikker handel.

GDPR – den store stygge ulven?

Foto: Maria Nyheim (NorSIS)

General Data Protection Regulation (GDPR) er kanskje ikke en digital trend, men det er en nødvendighet som vil kunne få store konsekvenser dersom den blir ignorert. Emnet i seg selv kan virke skremmende for de fleste, men i bunn og grunn er det kun med på å gjøre virksomheter mer etterrettelige. Dersom du går foran som et godt eksempel viser det at dere er en seriøs aktør som tar personvern på alvor, som igjen kan bidra til å øke din bedrifts omdømme. GDPR var naturlig nok et hett tema under samlingen og fortsatt er det mange som ikke forstår betydningen av denne. Hva det vil bety for deres virksomhet eller hvordan man går frem? Hva er det egentlig som er nytt? Hva bør dere gjøre nå? Dette vil vi i AD hjelpe dere med å besvare i ukene som kommer, så det er bare å følge med på kommende bloggposter.

Tusen takk til NorSIS for et flott arrangement – vi deltar gjerne igjen!

Phishing: Digital snoking eller «fisking» etter sensitiv informasjon som passord eller kredittkortnummer.
Smishing: SMS-phishing. Ligner på phishing og er en melding som virker viktig og som sendes for at mottaker skal ta affære.
Vishing: Et automatisk talesystem for å foreta oppringninger til telefonbrukere for å be om privat informasjon.

Kanskje disse artiklene er nyttige for deg også?