Sikker sletting må utføres på alt med minne

Sikker sletting - Alt med minne må slettes

Tidsskriftet Ingeniørnytt har blant annet satt fokus på sikker sletting i årets siste utgave. Direktør i AD, Geir Erik Lian, er intervjuet om temaet. Lian råder norske ledere til å ta et mer aktivt ansvar for sikkerhetsarbeidet sitt, og påpeker at så lite som 20% av PC’ene som byttes ut her i landet slettes med godkjente sletteverktøy.

-Innholdet  (i en PC: sic) er en gullgruve for vinningskriminelle, og kan inneholde spor av alt fra budsjetter og innloggingsdetaljer til nettbanken, til fortrolig kundeinformasjon eller sensitive persondata. Disse kan fritt plukkes opp av nær sagt hvem som helst, sier Lian.

Også mobilen må slettes

En av de største sikkerhetstruslene er mobilen. Selv om virksomheten har gode rutiner i IT-avdelingen, er dette sikkerhetshull få «gidder» å tette. Med ADs nyskapende tjeneste kan også innholdet slettes raskt, rimelig og enkelt fra egen nettleser til kun 149kr. Les mer her.

For de mest sensitive enhetene kan AD sende med medarbeidere som pakker ned utstyret i sikre returbokser, de er med på transporten helt til ADs lokaler og gjennomfører sikker sletting der. Lian er også svært opptatt av mobilen – og påpeker at den også må slettes.

For å lese hele artikkelen – anskaff Ingeniørnytt.

Kanskje disse artiklene er nyttige for deg også?