Topplederens dataansvar øker

Med nye lover og regler blir det enda viktigere å passe på informasjonen fra vugge til grav. Hva betyr dette for toppledelsen?

Les oppsummeringen av seminaret her

Mange virksomheter har etablert en eller annen form for rutine for informasjonssikkerhet.
– Hvem kan med hånden på hjertet si at rutinene følges til punkt og prikke for alle enheter, og at rutinene samtidig dekker alle aspekter av informasjonssikkerheten? Ikke minst når utstyret skal avhendes, spør Geir Erik Lian retorisk. Han er administrerende direktør i AD som jobber med sikker retur, sikker sletting, og salg av brukt IT-utstyr.

Vil du vite mer om sikker sletting og sikker retur?
Meld deg på vårt frokostseminar 25/10

AD er en av fire bidragsytere på frokostmøtet om personvern og informasjonssikkerhet, og vil ta for seg lovverket i dag og etter mai 2018.

Innsjekk og utsjekk av enheter

De fleste er avhengige av god kontroll på varelageret. Enhetene med lagringskapasitet kan for eksempel registreres i ERP-systemet ved anskaffelse. Og sjekklista som følger enheten bør ha en avkrysningsboks for «dokumentert sikker sletting» som siste post før utsjekk.

– I den forbindelse ønsker vi å utfordre myndighetene, for i dag mangler vi en industristandard som klart definerer kriteriene hva en «Sikker sletting» er, sier Lian.

Når har informasjonen gått i graven?

De færreste virksomheter har verktøyene som kreves for sikker sletting. Så når enhetene ikke brukes lenger oppstår den kritiske fasen som medvirker til at mange slurver.

– For å garantere sikkerheten fra vugge til grav, står vi i AD for sikker retur. Det kan bety flere ting, men handler om at vi for eksempel kommer inn hos kunden med våre trente medarbeidere, som pakker med seg utstyret i sikre returbokser. De er med transporten helt til ADs lokaler, hvor enhetene registreres og oppbevares i sikrede lokaler fram til vi gjennomfører sikker sletting. Mens dokumentasjonen på sikker sletting går til kunden, går enheten til gjenbruk eller miljømessig forsvarlig gjenvinning, sier Lian.

Meld deg på frokostseminaret her

Kanskje disse artiklene er nyttige for deg også?