Gode tider for nettsvindlere – informasjonssikkerhet må bli bedre

Svindel, ID-tyveri og datakriminalitet for øvrig er et økende problem, spesielt ettersom flere og flere enheter har sensitive data og er tilkoblet nettet døgnet rundt. Enda viktigere å spre kunnskap om informasjonssikkerhet.

Les oppsummeringen av seminaret her

Vil du vite mer om hvilke svindelmetoder du må beskytte deg mot?
Meld deg på vårt frokostseminar 25/10

NorSIS, Norsk senter for informasjonssikring, er en av fire bidragsytere på frokostmøtet om personvern og sikkerhet. De jobber daglig med å spre kunnskap om informasjonssikkerhet, primært blant norske virksomheter i privat og offentlig sektor.

Tilliten i samfunnet er under press

Nordmenn har stor tillit til samfunnet og folk rundt seg, antageligvis er det mange som benytter mer eller mindre trygge nettverk, både i dagliglivet og på reise. Dette gir gunstige arbeidsforhold for det økende antallet kriminelle som vet å dra nytte av tilgangen til opplysninger om personer og virksomheter. I Norge har vi den siste tiden sett en rekke eksempler på forsøk på å få betalt fiktive fakturaer ved hjelp av en epost tilsynelatende sendt fra en i direktøren til økonomisjefen eller en medarbeider.
– Organisasjonene må skape gode rutiner rundt utbetaling av penger, og de må naturligvis følges. Også interne regler knyttet til avhending av IT-utstyr og lagringsmedier er avgjørende for datasikkerheten, sier Ole Anders Ulsrud, rådgiver i NorSIS.

Hvordan tette sikkerhetshullene?

I sin presentasjon vil han komme inn på metodene svindlerne bruker, og hvordan man gjør det vanskeligere for disse å lykkes. Det vil utvilsomt være nyttig med mer bevissthet rundt hvilke opplysninger som deles om bedriften. For inngangsbilletten får svindlerne oftest direkte fra brukerne selv.

Arrangementet

Frokostseminar 25. oktober på Thon Conference i Universitetsgaten 28 i Oslo. Vi åpner døra klokken 08.00, og det faglige programmet starter 08.30. Arrangører/bidragsytere er NorSIS, Advokatfirmaet Thommessen, NTT Security og AD.

Meld deg på frokostseminaret her

Kanskje disse artiklene er nyttige for deg også?