Vet du hva dine data er verdt?

Norske ledere er ikke bevisst verdiene i virksomhetens datasystemer. Vi byr på frokost og en skikkelig oppvåkning 25. oktober.

Av Guro Kjørsvik Husby, markedssjef i AD

Les oppsummeringen av seminaret her

Norske virksomheter er kunnskaps- og informasjonstunge. Immaterielle rettigheter utgjør ofte de største verdiene – mengdene med informasjon som er lagret på servere og datamaskiner. Virksomheter generer hver dag data som er konkurransesensitive og viktig for fremtidig inntjening. Om noen skulle stjele forskningsresultater, plantegninger eller annen intellektuell eiendom kan konkurrenter på kort tid ta igjen forspranget som er opparbeidet over mange år. Dette er kriminalitet som foregår hver eneste dag i Norge, og ledere blinkes ut i målrettede angrep.

Vil du vite mer om hva dine data er verdt og hvordan du beskytter dem?
Meld deg på vårt frokostseminar 25/10

Disse ledertruslene er bakteppet når sikkerhetsspesialist Eirik Knutssen Moen entrer scenen på vårt sikkerhetsseminar for ledere. Han jobber for et av verdens mest anerkjente sikkerhetsselskap, på deres globale overvåkingssenter i Arendal.

Mangler mål og strategi for sikkerhet

Arrangementet er et frokostseminar 25. oktober på Thon Conference i Universitetsgaten 28 i Oslo. Vi åpner døra klokken 08.00, og det faglige programmet starter 08.30. Arrangører/bidragsytere er NorSIS, Advokatfirmaet Thommessen, NTT Security og AD. Moen og NTT Security (tidligere Secode) leverer den mest avanserte sikkerheten tilgjengelig på markedet. Kundene er de som har nettjenester som ikke kan gå ned, og gjerne de som har ansvar for samfunnskritisk infrastruktur. Det er få som dermed har bedre forutsetninger for å synse og mene om sikkerhetsnivået blant norske virksomheter. Moen viser til en undersøkelse gjennomført mot 100 norske ledere i fjor, der konklusjonen er at seks av ti har ikke mål og strategi for informasjonssikkerhetsarbeidet. Det er grunnlag for å mistenke at dette skyldes mangel på kunnskap om hvilke verdier man har.  Ledere er opptatt av å beskytte kundedata og informasjon om resultater og ansatte. Det er vel og bra, og helt riktig. Intellektuell eiendom kommer derimot langt ned på listen over data som skal beskyttes, og mangel på erkjennelse at forskning og utvikling som regel er avgjørende for bedriftens fremtid.

På tide med bedre sikkerhetskultur?

NTT Securitys innsikt og mange andre undersøkelser viser at mange forventer sikkerhetsbrudd, og at færre tar alvoret inn over seg. God sikkerhetshåndtering starter med å identifisere dataene dine, rangere hva som er viktigst å beskytte, og deretter implementere riktig sikkerhet for de ulike delene. Dette handler om sikkerhetskultur. Det er ledelsen som sitter med nøkkelen til riktig og god sikkerhetshåndtering. Dersom det signaliseres fra toppen at dette har avgjørende betydning drysser sikkerhetskultur nedover i virksomheten. God sikkerhet handler om alt fra it-systemer til forståelse hos den enkelte ansatte. Ledelsens ansvar er å formulere mål og strategi for sikkerhetsarbeidet. Finn så ut hvilke verdier dere har, og sett inn målrettede tiltak der risikoen er størst.

Gode råd om dette, og mye mer kan du få på vårt seminar. Påmeldingen er allerede over all forventning.
Vi anbefaler at du sikrer deg plass mens det fortsatt er tilgjengelig

Kanskje disse artiklene er nyttige for deg også?