Frokostseminar om informasjonssikkerhet i Oslo 25. oktober

Med nye lover blir sikkerhet et ansvar for toppleder og styret. Vi tilbyr et gratis lynkurs i hvilken betydning innskjerpingen av personvernloven i 2018 får for ledere og sikkerhetsansvarlige.

Av Guro Kjørsvik Husby, markedssjef i AD

Det har i mange år vært messet om at sikkerhet er et lederansvar, og man kan forstå at enkelte trekker oppgitt på skuldrene og delegerer ansvar nedover i linja. «Ute av syne, ute av sinn» kan være en kostbar tabbe med tanke på ny personvernlovgivning som kommer i 2018, hvor alle typer virksomheter må forholde seg til langt strengere krav til forvaltning av data. Kommer informasjon på avveie vil Datatilsynet kunne ilegge bøter på opp mot fire prosent av en bedrifts globale omsetning, noe du kan lese mer om i denne bloggposten.

Arrangementet er et frokostseminar 25. oktober på Thon Conference i Universitetsgaten 28 i Oslo. Vi åpner døra klokken 08.00, og det faglige programmet starter 08.30. Arrangører/bidragsytere er NorSIS, Advokatfirmaet Thommessen, NTT Security og AD.

Vil du lære hva en leder må vite om sikkerhet? Meld deg på her

Et program som dekker bredden av hva ledere bør vite

Når data går tapt og Datatilsynet banker på døra, kan ikke lederen dytte ansvaret nedover. Gode rutiner tar tid å innføre, nye systemer er ikke implementert i en håndvending, opplæring er krevende og det er tungt å endre holdninger internt. Derfor er det realistisk å tro at 2018 kommer som julekvelden på kjerringa, og derfor må ledere allerede nå gjøre seg kjent med:

 • Hvilket ansvar har virksomheten?
 • Hvem bør man spørre om hva?
 • Hvilke ressurser har man?
 • Hvilke systemer har man – hva behøves?
 • Har man de faglige ressursene eller må man kjøpe tjenester/rekruttere ny kompetanse?
 • Hva bør flagges oppover i egen virksomhet, og mot styret?
 • Hvordan endrer man ansattes holdninger til sikkerhet?

Viktig arrangement i sikkerhetsmåneden

På talerlisten står NorSIS, advokatfirmaet Thommesen, NTT Security og AD. Arrangementet skjer i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned.

Arrangementet er gratis, påmelding gjøres på denne siden

 • Thommesen-advokatene Christopher Sparre-Enger Clausen og advokatfullmektig Helene Charlotte Bjørgo gir en innføring i dagens personvernlovgivning. De vil i tillegg belyse hva bedriftene må være forberedt på med nye lover i 2018.
  Les mer
 • Rådgiver i NorSIS Ole Anders Ulsrud presenterer de siste trendene innen svindel, og forklarer hvordan de med skumle hensikter forsøker å lure norske virksomheter.
  Les mer
 • NTT Security er blant verdens aller største sikkerhetsselskap, og de har mange tiårs fartstid i Norge. Eirik Knutssen Moen jobber på selskapets globale overvåkingssenter i Arendal, og kommer med råd til ledere som forstår at sikkerhet er viktig, men som kanskje behøver et lite og velment spark i baken.
  Les mer
 • Vår nye administrerende direktør i AD, Geir Erik Lian, snakker om hva virksomheter bør gjøre for å beskytte sin maskinvare fra vugge til grav.
  Les mer

Summen av foredragene skal gi informasjon og inspirasjon om sikkerhet. De som håndterer utfordringen korrekt gjør sikkerhet til et konkurransefortrinn. Dette ved at man sikrer data og de ansatte, uten å hindre deres egne behov for å være produktive og effektive.

Vi tror at det blir smekkfullt. Meld deg på her mens det fortsatt er plass

Kanskje disse artiklene er nyttige for deg også?